logo Excellente service
Afspraak Maken
Bent u op zoek naar een nieuwe bril of wilt u informatie over de overstap naar lenzen? Maak dan een afspraak met ons. U kunt ons hiervoor bellen, maar u kunt ook het formulier invullen, dan nemen wij contact op met u.


Follow & share
Search:
Optiek Huijben | Contactlenzen
19969
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19969,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Optiek Peter Huijben biedt een breed assortiment contactlenzen en staat al jaren in de regio bekend om zijn goede contactlenspraktijk.

Contactlenzen
Of u nou lenzen wilt voor af en toe naast uw bril, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Of u wilt de overstap maken van bril naar lenzen of liever gelijk van start met lenzen. Optiek Peter Huijben biedt een breed assortiment contactlenzen en staat al jaren in de regio bekend om zijn goede contactlenspraktijk.

Oogonderzoek door contactlensspecialist
Onze specialiste onderzoekt uw ogen om te zien welke soort lenzen het meest geschikt is voor uw ogen. Zij doet dit door de sterkte te bepalen van uw ogen en door uw oogleden, uw traanvocht, uw hoornvlies en de vorm van uw hoornvlies te bekijken. Met deze gegevens weet zij meer over de bouw van uw ogen en daardoor over welk type lens daar het beste bij past. Hierna bespreekt zij met u welke lenssoort het beste aansluit bij uw wensen en leefomstandigheden. Werk, sport en hobby’s spelen een rol, maar ook leef- en werkomgeving en zelfs allergieën of eventueel medicijngebruik zijn van invloed op de lenskeuze.
 • 1

  Voormeting oogmeting
 • 2

  Uw behoefte bepalen
 • 3

  Uw sterkte opmeten
 • 4

  Controle van uw ogen
 • 5

  Uw persoonlijk advies

Type lenzen

Optiek Peter Huijben
Vormstabiele contactlenzen

De moderne harde contactlens is een stuk minder hard dan vroeger. Daarom is ‘vormstabiele contactlenzen’ een betere term. Dit zijn zuurstofdoorlatende lenzen, die we voor elk oog volledig op maat laten maken. Dankzij gebruik te maken van de allernieuwste meettechnieken kunnen we de bolling van uw ogen perfect opmeten en de meest optimale lens voor uw ogen berekenen. Hierdoor went u veel makkelijker aan deze lenzen. Vormstabiele lenzen zijn uitstekend geschikt voor mensen met droge ogen of een afwijkend hoornvlies. Dit type lens gaat, afhankelijk van materiaal en andere factoren, een tot vier jaar mee. Voor uw ogen zijn ze echter veel beter dan de harde lens van vroeger.

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen worden tegenwoordig meestal gemaakt van Siliconen Hydrogel. Dit is een materiaal dat wel 5x meer zuurstof naar het hoornvlies brengt dan ‘normale’ zachte contactlenzen. Dit zorgt bijvoorbeeld voor langere, comfortabelere draagtijden en minder last van droge ogen. De zachte contactlens bevat water en is dunner, zachter en flexibeler waardoor de lens zich beter aanpast aan de vorm van uw oog en de gewenningstijd zeer kort is. Hierdoor is de zachte lens uitermate geschikt voor af en toe en gemakkelijk te combineren met een bril.

Multifocale contactlenzen

Dit zijn vormstabiele of zachte lenzen, waarmee u op elke afstand perfect kunt zien. Zo hoeft u niet naast uw lenzen ook nog een leesbril te gebruiken. De groep mensen die, naast ver- of bijziendheid ook een leescorrectie nodig heeft wordt steeds groter. Hiervoor bestaan tegenwoordig multifocale contactlenzen. Deze lenzen hebben drie scherptegebieden: voor dichtbij, veraf en er tussenin. Zo heeft u voor elke situatie de juiste sterkte.

Bent u op zoek naar een nieuwe bril of wilt u informatie over de overstap naar lenzen?